صنعت بستهبندی بسیار گسترده است. روشهای مختلفی برای بستهبندی کالاها مورد استفاده قرار میگیرند. گاهی اوقات در بستهبندی شمایل ظاهری بیش از هر چیزی اهمیت پیدا میکند؛ اما در مواقعی دیگر نیز به دنبال آن هستیم که با کمترین هزینه ممکن بستهبندی کاربردی را بکار بگیریم. به عنوان مثال دستمال کاغذیهای رولی که در سرویس بهداشتی استفاده میشوند را در نظر بگیرید. لایههای رول دستمال کاغذی دور یک بوبین مقوایی قرار میگیرند. اگر میخواهید بدانید که بوبین مقوایی چیست و چه کاربردهایی دارد، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
بوبین مقوایی چیست؟
همان طور که از نام بوبین مقوایی مشخص است، از کنار هم قرار گرفتن چند لایه کاغذ تشکیل میشود. از دستگاههای مخصوصی برای تولید بوبین استفاده میشود. به طوری که هسته مرکزی با سطح مقطع عمدتا استوانهای در دستگاه قرار میگیرد. سپس لایههای کاغذ به دور آن پیچانده میشوند. برای آنکه لایهها به خوبی روی یکدیگر تثبیت شوند، از چسب مخصوص بین آنها استفاده میشود.
شاید بپرسید تفاوت سایر لولههای کاغذی با بوبین مقوایی چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که در تولید بوبین مقوایی تعداد لایههای کاغذ که روی هم قرار میگیرند، زیاد نیست. چرا که نیازی به استحکام زیادی در تولید این محصول وجود ندارد. همین که محصولی تولید شود که بتوان از آن برای رول کردن دستمال کاغذی، فویل، نایلون و … استفاده کرد، کافی است. بنابراین باید توجه داشته باشید که اگر نیاز به لولههای کاغذی با استحکام بالا دارید، بوبین مقوایی انتخاب مناسبی نیست.
روشهای تولید بوبین مقوایی چیست؟
تا اینجا متوجه شدیم که بوبین چیست. دو روش اصلی برای تولید این محصول کاغذی وجود دارد. تفاوت این دو روش مربوط به نحوه روی هم قرار گرفتن لایههای کاغذی است. بر این اساس دو نوع بوبین مقوایی عبارتاند از:
۱٫ بوبین مقوایی مارپیچی
لایههای کاغذ در بوبین مارپیچ به صورت زاویهدار نسبت به محور مرکزی آن روی یکدیگر قرار میگیرند.. تولید بوبین به این روش باعث میشود که محصول نهایی از مقاومت بالاتری برخوردار باشد.
۲٫ بوبین مقوایی موازی
در تولید بوبین مقوایی موازی، لایههای کاغذ به طور کاملا موازی با محور مرکزی روی یکدیگر قرار میگیرند. تولید این محصول نسبت به بوبین مارپیچ سادهتر است و قیمت پایینتری و می توان گفت فشار کمتری را نیز می تواند تحمل کند.
مزایا و معایب بوبین مقوایی چیست؟
۵ ویژگی مثبت مهم را میتوان برای بوبین مقوایی برشمرد که عبارتاند از:
- قیمت مقرون به صرفه در مقایسه با سایر لولههای فلزی و پلاستیکی
- وزن سبکتر در مقایسه با لولههای پلاستیکی و فلزی
- تولید آسان و سریع
- قابلیت چاپ و درج لوگو روی آن به راحتی هرچه تمامتر
- دوستدار محیط زیست و قابل بازیافت
در کنار مزایایی مهمی که در بالا برشمردیم، باید معایب بوبین مقوایی را نیز در نظر بگیرید. روی هم رفته دو نکته کلیدی وجود دارد که باید در خصوص نقاط ضعف بوبین مقوایی ذکر کنیم که عبارتاند از:
- آسیبپذیر بودن در برابر رطوبت
- آسیب دیدن در برابر حشرات موذی
کاربردهای بوبین مقوایی چیست؟
اگر قرار باشد در یک کلمه بگوییم که کاربرد بوبین مقوایی چیست، باید به صنعت بستهبندی اشاره کنیم. نوار چسب، دستمال کاغذی، نایلون و فویلهایی که به صورت رول شده در بازار به فروش میرسند، به دور بوبین پیچیده میشوند. بوبینهای مقوایی بسته به سفارش مشتری در ابعاد و اندازه مختلفی تولید و روانه بازار میشود.
اگر قصد خرید بوبین مقوایی دارید، باید چند نکته مهم را در نظر بگیرید. به طور کلی باید بدانید که بوبین را برای چه کاربردی نیاز دارید. علاوه بر آن ضخامت بدنه بوبین مورد نظر را باید تعیین کنید؛ چرا که انواع بوبین مقوایی در ضخامتهای مختلف تولید میشود. در ادامه باید طول بوبین را نیز مشخص کنید. به این ترتیب میتوانید سفارش نهایی خود را به تولیدکننده بدهید.
کلام پایانی
در این مقاله بررسی کردیم که بوبین چیست و چه کاربردهایی دارد. ما در شرکت هجرت اصفهان آماده پذیرش سفارش تولید انواع بوبین مقوایی در تیراژ مورد نظر شماست. استفاده از مواد اولیه باکیفیت و در عین حال ارائه قیمتهای منصفانه به عنوان خط قرمز ما در شرکت هجرت اصفهان تلقی میشوند. کلیه سفارشها از سراسر کشور را در کوتاهترین زمان ممکن به دست شما خواهید رساند. چنانچه نیاز به راهنمایی و مشاوره در این خصوص دارید، با ما تماس برقرار کنید.