مقوا چیست و چه کاربردهایی دارد؟

مقوا چیست و چه کاربردهایی دارد؟

مقوا نوعی کاغذ سفت و ضخیم است که محکم است و می‌تواند به خوبی شکل خود را حفظ کند. در واقع مقوا همان کاغذ است که در گراماژی با بیش از ۲۰۰ گرم تولید شده است و از انعطاف‌پذیری کافی برخوردار است.

مواد اولیه مقوا از جنس الیاف سلولز است و از آن در بخش‌های مختلفی مانند بسته بندی وسایل، تهیه جلد کتاب‌ها، تهیه تابلوهای نقاشی و … استفاده می‌شود. در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع مقوا و کاربردهای آن آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.

نحوه ساخت مقوا

نحوه ساخت مقوا

مقوا از جمله محصولات زیست تخریب پذیر و قابل بازیافت است که برای تولید آن از الیاف سلولزی و دستگاه‌های مخصوص استفاده می‌شود. در این بخش صفر تا صد مراحل تولید مقوا را توضیح می‌دهیم:

۱- ابتدا مواد اولیه‌ای که برای تولید مقوا نیاز داریم (مانند ضایعات کشاورزی ضایعات مقوا یا کاغذ) را بر روی باسکول وزن می‌کنند تا به نسبت معینی از مخلوط مواد اولیه تولید مقوا و مواد شیمیایی دست پیدا کنند.

۲- سپس همه این مواد در دیگ مخصوص ریخته می‌شوند و در دمایی پایین‌تر از ۱۰۰ درجه سانتی گراد پخته می‌شوند تا به شکل خمیر درآیند.

۳- در این مرحله، خمیر به دست آمده را درون ظرفی استوانه‌ای شکل می‌ریزند و ۳ بار خمیر را در آن ظرف شستشو می‌دهند.

۴- در اینجا خمیر شسته شده را درون صافی‌های گریز از مرکز می‌ریزند تا مواد سنگین تر مانند شن و ماسه از آن جدا شوند. سپس توسط دستگاه غلیظ کننده، درصد خشکی خمیر را به ۱۰۰ می‌رسانند.

۵- در این بخش، خمیر را داخل دستگاه مخلوط‌کن می‌ریزند و آن را با کلر مخلوط می‌کنند. سپس ماده به دست آمده را به مدت ۴۵ دقیقه درون مخلوط‌کن نگه می‌دارند و بعد از آن، مجدد با کلر شستشو می‌شود. بعد از اینکه خمیر توسط کلر شستشو داده شد آن را با محلول هیپوکلریت نیز شستشو می‌دهند. در چند مرحله عمل رنگ زدایی از خمیر انجام می‌شود و در نهایت به طرف سیستم مقواساز هدایت می‌شود.

۶- در این مرحله خمیر وارد ماشین مقواساز می‌شود و در مرحله مکش آب خمیر از آن جدا می‌شود. سپس وارد خشک کن می‌شود.

۷- هنگامی که خمیر وارد دستگاه خشک کن شد، با هوای گرم خشک می‌شود.

۸- از آنجایی که خمیر خشک شده ظاهری ناصاف و کج پیدا کرده است، در این مرحله توسط اتو صاف می‌شود و در نتیجه این کار، مقاومت خمیر به دست آمده نیز افزایش می‌یابد.

۹- در این مرحله مقوای به دست آمده بر اساس سایز مورد نظر برش داده می‌شود و آماده بسته بندی برای ارسال به صنایع مختلف می‌شود.

انواع مقوا

انواع مقوا

مقواها بر اساس کاربردی که دارند، دارای انواع مختلفی هستند. انواع مقوا عبارتند از

  • مقوا گلاسه

مقوا گلاسه از کاغذ تحریر معمولی ساخته می‌شود که در مراحل ساخت آن، مواد مخصوصی به آن اضافه می‌شود. یکی از رایج‌ترین موادی که در ساخت مقوا گلاسه استفاده می‌شود، ترکیب پلاستیک و نشاسته است. در کاغذ معمولی حفره‌های ریزی وجود دارد که این حفره‌ها هنگام ساخت مقوای گلاسه پوشانده می‌شوند. این کار باعث می‌شود تا محصول نهایی سطح یکنواخت و صیقلی داشته باشد. مقوای گلاسه در ۲ نوع مات و براق تولید می‌شود.

  • مقوا کرافت

واژه کرافت در زبان آلمانی به معنای «قدرت و مقاومت» است و نامگذاری این مقوا بر همین اساس صورت گرفته است؛ به همین خاطر مقوا کرافت دارای مقاومت و پلیمر بالایی است و از این مقوا برای بسته بندی محصولات استفاده می‌شود. این مقوا نیز قابل بازیافت است. از مقوا کرافت در تولید کاغذهای الگوی خیاطی، پاکت سیمانی، انواع ساک های دستی و انواع جعبه های بسته بندی استفاده می‌شود.

  • مقوا ایندربرد

مقوا ایندربرد که با نام‌های مقوای تاشو و FBB نیز شناخته می‌شود، محصولی زیست تخریب پذیر است که از کیفیت بالایی برخوردار است. از مقوا ایندربرد در صنایع گوناگونی مانند ساخت بسته بندی های آرایشی و بهداشتی، محصولات دارویی، تخته‌ های مقوایی و همچنین مواد غذایی منجمد استفاده می‌شود.

تخته های مقوایی ساخته شده توسط مقوا ایندربرد نسبت به انواع دیگر دارای وزن کمتر و مقاومت بیشتری هستند.

  • مقوا فابریکی (فابریانو)

مقوای فابریکی یا فابریانو ضخامت پایینی دارد و از آن اغلب برای نقاشی و طراحی استفاده می‌شود. از آنجایی که مقوا فابریکی بافت محکمی دارد و تنوع بالایی در رنگ دارد، علاوه بر نقاشی در طراحی کارت‌ های ویزیت و کاتالوگ ها نیز استفاده می‌شود.

  • مقوا اشتنباخ

این مقوا اولین بار در کشور آلمان ساخته شد و به همین خاطر نامی آلمانی دارد. مقوا اشتنباخ در رنگ ها، سایزها و وزن‌های مختلف تولید می‌شود. به همین خاطر یکی از پرطرفدارترین محصولات در میان هنرمندان است. برای هنرمندانی که از زغال برای نقاشی استفاده می‌کنند، مقوا اشتنباخ بهترین گزینه است. همچنین از آنجایی که مقوا اشتنباخ قدرت خوبی در جذب آب دارد، برای نقاشی‌هایی که با آبرنگ انجام می‌شوند مناسب است.

  • مقوا موج دار

مقوا موج دار از چند لایه صاف و پیچ خورده ساخته می‌شود و به همین خاطر دارای مقاومت بالایی است. بنابراین یکی از بهترین گزینه‌ها برای بسته بندی محصولات در صنعت حمل و نقل، مقوا موج دار است. از این مقوا هم در بسته بندی محصولات صادراتی و هم در تهیه بسته بندی‌های کادویی استفاده می‌شود.

  • مقوا پشت سفید

یکی از پرطرفدارترین مقواهای موجود در بازار مقوا پشت سفید است. این مقوا دارای ضخامت بالایی است و لایه رویی آن را ترکیبی از پلی اتیلن، پلی وینیل کلراید و یا موم ( قابلیت ضد ‏حرارتی) تشکیل می‌دهد. از مقوا پشت سفید برای بسته بندی محصولات آرایشی و بهداشتی، پزشکی و همچنین مواد غذایی استفاده می‌شود.

  • مقوا پشت طوسی

مقوا پشت طوسی شفافیت بالایی دارد و برای چاپ و بسته بندی محصولات استفاده می‌شود. یک طرف این مقوا سفید و طرف دیگر آن طوسی است و نسبت به مقوا پشت سفید کمتر در صنعت بسته بندی به کار گرفته می‌شود و با توجه به مواد اولیه‌ای که دارد، استفاده از آن در صنایع غذایی و بسته بندی محصولات دارویی و خوراکی ممنوع است.

کاربردهای مقوا

کاربردهای مقوا

مقوا از جمله محصولات پر کاربردی است که با توجه به قیمت پایین مواد اولیه آن و قابل بازیافت بودن، از آن در صنایع مختلف استفاده می‌شود. مانند

انواع مقوا برای لوله مقوایی

صنعت لوله مقوایی یکی از پرکاربردترین صنایع موجود در بازار است؛ برای تولید لوله مقوایی از مقوا و چسب مخصوص استفاده می‌شود. از لوله های مقوایی برای بسته بندی محصولات استفاده می‌ؤود و در صنایع گوناگونی همچون کاغذ سازی، پلاستیک، نساجی و پارچه بافی، چاپ و بسته بندی اشیای لوکس و قیمتی استفاده می‌شود.

انواع مقوا برای نقاشی

مقوا یکی از مهم‌ ترین و اصلی ترین مواد اولیه برای تولید آثار هنری توسط هنرمندان و نقاشان است.

انواع مقوا برای جعبه سازی

برای ساخت جعبه های آرایشی و بهداشتی، محصولات خوراکی و همچنین وسایل تزیینی از انواع مقوا استفاده می‌شود.

  • بسته بندی کاغذ

با توجه به مقاومت بالای مقوا در هنگام حمل و نقل و زیست تخریب پذیر بودن آن، برای بسته بندی انواع کاغذ از جعبه‌ های مقوایی استفاده می‌شود.

  • بسته بندی شیرینی و نان

در صنایع شیرینی پزی و نان پزی، برای بسته بندی محصولات و تحویل آن‌ها به مشتری از جعبه‌های مقوایی استفاده می‌شود.

  • بسته بندی کتاب

از آنجایی که کتاب‌ها ممکن است وزن‌های متفاوتی داشته باشند و نسبت به نفوذ آب و رطوبت حساس هستند، برای حمل و نقل آن‌ها نیاز به جعبه‌های مقاوم داریم. با توجه به تولید راحت جعبه های مقوایی و بازیافتی بودن آن ها، برای بسته بندی کتاب ها اغلب از جعبه های مقوایی استفاده می‌شود.

انواع مقوا در صنعت چاپ

با توجه به اینکه قابلیت چاپ لوگو و نوشته بر روی مقوا وجود دارد، از مقوا در صنعت چاپ استفاده‌های فراوانی می‌شود.

مقوا؛ پرکاربردترین محصول قابل بازیافت در صنعت

مقواها نوعی کاغذ ضخیم و مقاوم هستند که کاربرد بالایی در صنعت دارند؛ زیرا هم قادر به حفظ شکل ظاهری خود هستند و هم از مواد اولیه زیست تخریب پذیر ساخته می‌شوند؛ به همین خاطر مورد توجه دوستداران محیط زیست قرار گرفته‌اند و خطری برای طبیعت ایجاد نمی‌کنند. یکی از اصلی‌ترین کاربردهای آن در تولید لوله مقوایی است؛ لوله های مقوایی سهم بالایی در بسته بندی محصولات دارند و یکی از پرطرفدارترین و شناخته شده ترین تولیدات مقوا به شمار می‌روند. شرکت تولیدی لوله مقوایی هجرت از برترین شرکت های تولید لوله مقوایی است که این محصولات را با بالاترین کیفیت به هموطنان عزیز عرضه می‌دارد. شما می‌توانید با مراجعه به بخش فروشگاهی وب سایت لوله مقوایی هجرت، با خیال راحت لوله های مقوایی را در انواع مختلف و سایزهای متنوع سفارش دهید. همکاران ما در واحد پشتیبانی نیز پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top
اسکرول به بالا